Skip to main content
AjankohtaistaTiedotteet

Hannu ja Kerttu retkeilevät Suomen luonnossa ja tutustuvat samalla jokamiehenoikeuksiin

By 8.6.20221 maaliskuun, 2023No Comments
jokamiehenoikeudet animaatio

Suomen luonnon monimuotoisuus ja kaikille kuuluvat jokamiehenoikeudet ovat maailman mittakaavassa ihme. Mutta miten kertoa niistä ihmisille, joille Suomi ei ole ennestään tuttu? Turkulaisen Xoompoint Oy:n ja Suomen Latu ry:n halusta auttaa Ukrainasta sotaa pakenevia lapsia perheineen syntyi lyhytanimaatio Hannusta ja Kertusta Suomen luonnossa.

Animaatiossa Hannu ja Kerttu lähtevät vanhempiensa kanssa retkeilemään. Päivän aikana he kohtaavat erilaisia tilanteita, joissa metsän eläimet opastavat heitä ja kertovat heille suomalaisesta luonnosta ja jokamiehenoikeuksista.

Idea animaatioon syntyi turkulaisen digioppimisen palveluita tarjoavan Xoompoint Oy:n sisällä. Maailmantilanteen kirvoittamana yrityksessä pohdittiin, miten se voisi osaamisellaan auttaa Ukrainasta sotaa pakenevia, Suomeen saapuneita ihmisiä.

“Pohdimme, miten saisimme kerrottua Suomen luonnon monimuotoisuudesta sellaisille ihmisille, joille Suomi ei ole ennestään tuttu. Halusimme tällä animaatiolla tuoda hyvää mieltä erityisesti lapsille ja rohkaista heitä lähtemään retkelle lähiympäristöön perheen tai kavereiden kanssa”, kertoo toimitusjohtaja Riikka Hagman Xoompointilta.

Vapaaehtoisvoimin toteutettuun hankkeeseen oli luontevaa pyytää mukaan ulkoilujärjestö Suomen Latu. Ulkoiluun ja luonnossa liikkumiseen kaikkia kannustava järjestö lähti hankkeeseen mukaan mielellään.

“Jokamiehenoikeudet ovat kaiken luonnossa liikkumisen perusta ja kansallinen aarteemme. Tietenkin haluamme viestiä kaikin mahdollisin keinoin vastuullisesta ulkoilusta kaikille Suomessa asuville ja oleskeleville. Toivon, että moni ukrainalainen saa luonnosta voimaa vaikeisiin aikoihin”, Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson sanoo.

Ukrainankielisen käännöksen kanssa auttoi Xoompointin Ukrainan Lvivissä asuva freelancer. Pääset katsomaan animaatiot näistä linkeistä:

ukrainankielinen: https://vimeo.com/717881465
suomenkielinen: https://vimeo.com/717881405
englanninkielinen: https://vimeo.com/722516143

Lisätietoja:
Minna Mustonen, Xoompoint Oy
p. 050 384 6847

Artikkeli on julkaistu tiedotteena 8.6.2022.