Skip to main content

Henkilöstön perehdytys varmistaa työssä onnistumisen

Hyvin suunniteltu ja toteutettu henkilöstön perehdytys lyhentää työn oppimiseen käytettävää aikaa. Onnistunut perehdytys lisää työntekijän sitoutumista työpaikkaansa ja vähentää työntekijöiden vaihtuvuutta.

Henkilöstön perehdytys kannattaa suunnitella ja toteuttaa hyvin. Se vie toki alussa aikaa ja resursseja, mutta maksaa itsensä varmasti takaisin. Kun jokainen yksittäinen perehdytys on tasalaatuinen ja ehyt kokonaisuus, niin varmistetaan, että kaikki uudet työntekijät saavat saman tiedon. Laadukas perehdytys inspiroi uutta työntekijää heti työsuhteen alusta alkaen ja luo myönteistä työnantajamielikuvaa.

Laadukas verkkoperehdytys ohjaa oikeille raiteille ensimmäisestä päivästä lähtien

Perehdytys on työsuhteen ensimmäinen ja tärkein koulutus. Perehdytys sisältää ne toimenpiteet, joiden avulla uusi työntekijä pääsee kärryille työpaikkansa tiedoista, tavoista ja ihmisistä sekä työhön liittyvistä taidoista ja odotuksista. Perehdytyksen tavoitteena on toivottaa työntekijä tervetulleeksi ja varmistaa hänen valmiutensa menestyä ja viihtyä työssään. Jotta tämä toteutuu parhaimmalla mahdollisella tavalla, verkkoperehdytys on oiva ratkaisu.

Verkkoperehdytyksen avulla varmistat, että

  • kaikki tarvittavat asiat tulee perehdytettyä asioista puhutaan yrityskulttuurin mukaisesti
  • jokainen perehdytys on tasalaatuinen
  • jokainen on suorittanut perehdytyksen

Hyvin rakennettu verkkoperehdytys on tasalaatuinen kokonaisuus, joka toistuu samanlaisena jokaiselle uudelle työntekijälle. On hyvä kuitenkin huomioida, että verkko-oppimissisältö vaatii säännöllistä päivittämistä. Sisältö on hyvä tarkistaa esimerkiksi puolen vuoden välein ja varmistaa, että sisältö on ajan tasalla. Toimiva ja helppokäyttöinen verkko-oppimisympäristö varmistaa oppijalle, että perehdytys löytyy helposti ja on käytettävissä kaikilta päätelaitteilta. Verkko-oppimisympäristön hallinnoijaa taas helpottaa se, että perehdytyssisältö voidaan jakaa automaattisesti kaikille uusille työntekijöille sekä perehdytyksen suoritustiedot löytyvät näppärästi.

Katso tästä, miten autoimme Resteliä nuorten työntekijöiden verkkoperehdytyksessä.

Vinkit verkkoperehdytyksen suunnitteluun

  • 1. Suunnittele hyvin
  • 2. hyödynnä monimuotoista sisältöä, huomioi erilaiset oppijat ja kieliversiot
  • 3. älä unohda henkilökohtaista perehdytystä
  • 4. varmista, että asia on omaksuttu erilaisten tehtävätyyppien ja case-esimerkkien avulla
  • 5. suunnittele seuranta, ketä kaikkia perehdytysohjelman käymisen pitäisi kiinnostaa.
Kun hyvin suunniteltu perehdytys laadukkaassa ja hyvin toimivassa oppimisympäristössä on ostoslistallasi, niin ota ihmeessä yhteyttä ja katsotaan miten voimme sinua auttaa! Me olemme verkkoperehdytyksen asiantuntijoita ja meiltä saat kaiken, mitä tarvitset verkkoperehdytykseen, sekä teknologian, että sisällöntuottamisen.

Kiinnostuitko? Pyydä tarjous!

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.
Saat samalla sähköpostiisi vinkit perehdytyskurssin sisällön miettimiseen!