Etra Oy

Helppokäyttöisen verkko-oppimisympäristön jalkauttaminen henkilöstölle oli mutkatonta

Verkko-oppimisalusta FlowLMS
Aditro-integrointi
iSpring Suite Max -työkalu
iSpring-käyttökoulutus

Verkko-oppimisalustan jalkauttaminen henkilöstölle on mennyt jouhevasti. Alusta on helppokäyttöinen ja sen ulkoasu selkeä.

– Johanna HartikainenHenkilöstö- ja koulutuskoordinaattori, Etra Oy

Etra Oy on suomalainen teknisen kaupan erikoisliike, joka tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman teollisuustuotteita ja palveluita. Etralla on 850 työntekijää.

www.etra.fi

”Etralla oli aiemmin omassa intrassa koulutussivu, johon vietiin sisäisiä koulutusvideoita. Systeemi oli ihan hyvä, mutta ongelmaksi koettiin se, että sitä kautta ei pystytä seuraamaan, ketkä videoita käyvät katsomassa. Raportointi puuttui kokonaan.”

Näin kertoo Etra Oy:n henkilöstö- ja koulutuskoordinaattori Johanna Hartikainen yhteistyömme lähtökohdista.

Etran 850 hengen organisaatiosta iso osa työntekijöistä työskentelee myymälöissä ja varastoissa eikä heillä ole omia tietokoneita käytössään. Tarpeena oli saada verkko-oppimisympäristö, joka olisi helppokäyttöinen, jossa olisi hyvä hinta-laatusuhde ja joka sopisi yhtiön tarpeisiin.

Näihin tarpeisiin vastasi parhaiten Xoompointin FlowLMS-ympäristö.

”Pidän erityisesti Xoompointin asiakaslähtöisyydestä. Heidän asiantuntijansa kertoi verkko-oppimisympäristöstä painottaen erityisesti oppimisen näkökulmaa eikä niinkään teknistä termistöä. Hänen kanssaan keskustellessa tällaiselle ei-tekniselle henkilölle syntyi ymmärrys oppimisympäristön ominaisuuksista – mikä on mahdollista ja mitä työkaluilla voi tehdä”, Johanna summaa.

Suomenkielinen asiakaspalvelu ja tuki saa kiitosta Johannalta.

”Xoompointilla asiakas ei ole vain tikettinä jossain it-järjestelmässä, vaan apua saa nopeasti ja henkilökohtaisesti. Teknisistä asioista osataan puhua helposti ymmärrettävästi ilman turhaa jargonia”, Johanna toteaa.

Mitä teimme?

  • Verkko-oppimisalusta FlowLMS:n käyttöönotto
  • Aditro-integrointi
  • iSpring Suite Max -työkalu
  • iSpring-käyttökoulutus
Lue lisää FlowLMS verkko-oppimisympäristöstä

Intrasta suoraan verkkokursseja suorittamaan

FlowLMS-alustan ominaisuuksista Johannaa miellytti erityisesti sen helppokäyttöisyys esimerkiksi raportoinnissa. Ympäristön ulkoasu on selkeä. FlowLMS integroitiin Etran intraan. Tämä helpottaa työntekijöiden arkea, kun he pääsevät suoraan intrasta verkkokursseja suorittamaan. Kurssiluettelotoiminto kannustaa oppimiseen, kun kurssit näkyvät kaikille. Alusta on ollut helppo jalkauttaa henkilöstölle.

Alustan käyttöönoton lisäksi Etrassa pidettiin koulutuksia raportointiin ja sisällöntuotannon työkalu iSpringiin liittyen. Omia koulutusmateriaaleja onkin tekeillä runsaasti.

”Xoompointilta saamamme palvelu on ollut sopivasti asiakaskeskeistä ja proaktiivista. On ollut mukavaa, että teiltä ollaan yhteydessä ja kysytään miten on mennyt ja sujuuko kaikki”, Johanna kertoo.

”Myös koulutuspuoleen olen ollut erittäin tyytyväinen. Xoompointin asiantuntijoilla on aito halu saada asiakas oppimaan järjestelmien käyttöä,” hän lisää.

Johannan kolme vinkkiä; mitä yrityksessä pitää huomioida, jotta se voi onnistua verkko-oppimisessa?

  • Verkkokurssien jalkauttamisen ja viestinnän suunnittelu. Isossa organisaatiossa verkko-oppimisen jalkauttaminen henkilöstölle ei käy nappia painamalla, varsinkaan, jos organisaatiossa on henkilöitä, joilla ei ole tietokone käytössä koko ajan.
  • Resursointi sisällöntuotantoon. Koulutusmateriaalien laatiminen on työlästä, joten sisällöntuottamiseen pitää resursoida aikaa.
  • Sisällön tiivistäminen. Täyteen tupatut slidet eivät toimi verkkokurssissa. Sisällön tiivistämiseen kannattaa käyttää aikaa. Monipuoliset sisällöt tukevat oppimista.

Miten voimme auttaa sinua verkko-oppimisasioissa?

Ota yhteyttä